Welkom op de site van

   Marjan Vermeer,

lichaamsgerichte therapeute en

  'kluizenaar'* op Lesbos.


                            

                                                                                                                 

 Op weg naar een ander bewustzijn: 

 

Iedereen  krijgt in zijn leven wel een of meerdere malen te maken met een crisis, op het werk, in een relatie, door ziekte of dood. Dit zijn vaak belangrijke keerpunten in ons leven die ons brengen bij wezenlijke vragen als:

"Wat is de zin van deze pijn, dit verlies, deze ziekte?" "Hoe geef ik dit een plaats in mijn leven?" "Hoe wil ik verder gaan?"

Deze crisissen zijn als mijlpalen op onze weg door het leven, ze geven ons de gelegenheid om ons hart te openen, zacht te worden, liefde te ervaren en de verbinding te voelen met andere wezens en het Universum. Ze tillen ons uit boven het bewustzijn van alledag en nadien kunnen we de rijkdom ervan ervaren.

Maar we hoeven niet te wachten op 'n crisis om zulke bewustzijns-sprongen te ervaren. We kunnen onze blik naar binnen richten en daar zien welke obstakels er zijn die maken dat we niet voortdurend in verbinding met ons hart en met onze essentie leven.

Stilte helpt ons om de prikkels van buiten af te zwakken, de aandacht naar binnen te richten en de obstakels helder waar te nemen.Therapie, coaching, meditatie, het zijn geweldige instrumenten om die obstakels op te ruimen en de weg naar een ontwaakt bewustzijn vrij te maken. 

In de 18 jaren dat ik hier als een 'kluizenaar' leef aan de rand van een klein Grieks bergdorpje, heb ik de kracht van stilte, therapie en meditatie aan den lijve en heel intens ervaren! Ik ben meerdere malen in de diepste put van de eenzaamheid geweest en het heeft mij uiteindelijk tot een rijk en gelukkig mens gemaakt!

Graag wil ik die rijkdom met je delen!!

 

                                      Marjan

 

 

         * In de Tarot wordt de kaart van De Kluizenaar gezien als een aansporing

           om onze blik naar binnen te richten om daar onze innerlijke wijsheid te vinden.

           Als symbool daarvoor heeft de figuur meestal een lichtlantaarn in de hand.